Oletetaan, että sairaanhoitopiirit päättävät laittaa hakuun nyt työtaistelutoimenpiteenä irtisanoutuvien toimet. Silloin ei synny sopimusta, sillä tähän ei järjestömme suostu. Mistä te ihmiset kuvittelette löytyvän n.13000 hoitajaa paikkaamaan pois lähteneiden toimet? Ja vaikka löytyisikin, kuka heidät perehdyttää työhön? Voin kertoa kokemuksesta, että ihan kuka tahansa hoitaja ei pysty tekemään ihan mitä tahansa hoitotyötä kylmiltään.

Uskomatonta, että yhä jaksetaan vääntää lakipykälistä ja hoitohenkilökunnan oikeudesta työtaisteluun. Villeimmät puuhaavat pakkolakia, jonka nojalla hoitajaksi kouluttautunut voidaan määrätä työhön. Tervetuloa diktatuuri! Tervemenoa demokratia! Miksei tällaisen turhanpäiväisen nahistelun sijaan keskitytä miettimään, millä keinoin sopu saataisiin aikaan?

Ja te, ketkä olette potilasturvallisuudesta huolissanne: missä te olette olleet kaikki nämä vuodet, kun sairaaloissa on tehty töitä ylitöissä, tuplavuoroissa ja voimien äärirajoilla. Potilasturvallisuus on jo kauan ollut kakkossijalla sairaaloissa. Tämä on tosiasia. Kysykää keneltä tahansa rivihoitajalta, niin saatte saman vastauksen. Hoitohenkilökunnan selkänahalla se turvallisuus on tähän asti taattu. Mutta se aika meni jo, emme enää jaksa. Eikä tätä jaksa uudet hoitajatkaan. Mihin tää homma on menossa, kun vajaan vuoden hoitoalalla työskennellyt lyö hanskat tiskiin ja menee mieluummin tehtaalle töihin. Perusteluna "kun tää (=hoitoala) on niin raskasta ja saman rahan saa hanttihommissa helpommallakin".

Me haluamme nyt palkka-asian kuntoon ja sitä kautta toivottavasti alalle vetovoimaa.
1025244.jpg