Ajattelin kirjoittaa pari sanaa työtaistelutilanteesta. Tämä aihe on nyt tapetilla työpaikoilla ja kotona. Aihe, joka ei jätä ketään kylmäksi. Mielipide löytyy varmasti jokaiselta suomalaiselta.

Omalla työpaikalla tunnelma on selvästi kiristymässä. Viimeksi tänään sain kuulla olevani rikkuri. Tämä sanottiin minulle suoraan, kun mainitsin että työaikani oikeasti loppui jo puoli tuntia sitten. Sanoja kyllä koitti keventää asiaansa naurahtamalla, mutta minua ei naurattanut. Eikä varmaan olisi siinä tilanteessa naurattanut kolleegoitakaan, jos olisin noudattanut kieltoa ja lähtenyt töistä ajoissa. Pikkuisen harkintaa ja tilannetajua toivoisin kyllä hoitaja-sisarilta. Tällaiset puolihuolimattomasti ohimennen ja virnistellen lausutut kommentit ovat työtaistelutilanteessa saaneet ihan uusia ulottuvuuksia. Jos työkaveri vaikkapa kehottaa varomaan selustaa tai karttamaan pimeitä kujia, niin ei se ole enää mikään vitsi.

Tänään opin töissä, miten otetaan astrup ja nollataan cvk. On nuo opetettu jo aikaisemmin, mutta kun ei ole tarvinnut taitoa käyttää, niin eihän sitä enää muistanut.